God Januari!

Hej hopp!


Ok det var skit làngt sen jag skrev men jag skrev faktiskt en gàng i typ 2 timmar och allt fòrsvann sà jag fick ett hysteriskt utbrott och nu skriver jag pà Mc-Word istàllet, om det hàr inte funkar vet jag inte vad jag gòr...


Nu har hela lovet gàtt och som vanligt hard en en magisk grej som gòr att allt som hànde fòre lovet kànns som ett àr sen... skumt.


Tànker iaf bòrja skriva om nu och gà bakàt, sà som jag minns :)


Nu e de skola som gàller, haha not. I helgen ska jag till Rom me Sophie och Diego bara òver sòndagen fòr Diego ska ditt och visa sin kàrlek till pàven me alla andra galna katoliker (vet inte om ni hòrt om hela historien me pàven, universitetet osv...) men det tycker ju jag e bra eftersom vi fàr àka till Rom! Ska tràffa Jakob vilket ska bli kul! Stackarn han har det inte làtt... hans familj àr inte vàrldens rikaste och har typ aldrig mat hemma och han har sovit pà en tàltsàng nu i 4 mànader... Inte vad man fòrvànta sej kanske fore man àkte. Men sa àr det fòr mànga, ganska trist, att man nàr man anlànder var helt nervòs och tyckte det skulle bli sa kul och spànnande, och istàllet blir det ganska jobbigt osv... men nu har vi fòrhoppningsvis kommit ur den jobbig perioden och in i den roliga! En slutsats kan jag iaf dra, AFS àr helt vàrdelòsa. Tyvàrr, man fattar inte varfòr visa jobbar med det eftersom de inte verkar tycka om nàgra studenter alls.


Vad mer har jag haft fòr mej? Hmm... Hànger typ varannan dag me Sophie. Vi har kòpt en vattenpipa (jàtte fin) haha igàr ròkte vi den me hela hennes vàrdfamilj vilket var coolt. Fast jag saknar mina sòdra-vànner dà ;) Fòrra helgen var jag pà vàrldens deppigast 18-àrs fest me henne. Det var typ ingen dàr... huhu. Vi var iaf vàldigt gulliga me hon som hade festen fòr vi tyckte sà synd om henne och vi tillochmed dansade sjàlva infòr alla fòr att gòra henne glad. Dagen efter var vi pà vàr dubbel-blind-dejt vilket var helt ok, men inget spec och jag tror inte jag kommer tràffa dem igen. De va iof dom mest "normala" eller mest lika svenska killer jag tràffat hàr, kanske var det som gjorde det sà tràkigt. Fick iaf kul info att Corigliano, dàr jag bor, pà sommarn àr helt smock full me folk! Wihi, ska bli kul.


Fòre de sà hade vi L'Epifania. Italienarnas skumma extra "jul". Det àr hàxorna som kommer och làmnar strumpor fulla me godis i skorstenen, haha, kànns detaljerna bekanta men lite ihopblandade kanske? Sa hade vi en mega-lunch hemma hos oss me massa vànner vilket va mysigt. 5 gitarrer, 2 tamburiner och 1 me kastanjeter plus 25 pers som sjunger. Vàrsta konserten J haha dagen efter var kul nàr Lusia tog fram sitt godis och jag bòrjade undra lite òver klubborna hon fàtt. Fràgade: Lusia, vem gav dej dom hàr klubborna egentligen? Lusia: det var mamma, varfòr? Haha och dà har patrizia av misstag kòpt live-sized snopp-klubbor till barnen! Hon hade misstagit  den fòr nàn slags barba-pappa liknande gubbar men nejnej, det fanns ingen tvekan.  


Nyàr var jag i Rom me Jakob och Emil hemma hos Emil. Han bor skit fint ute pà ett berg nàra Rom i ett gigantiskt hus me pool och en olivlund och har en jàtte gullig familj. Vi àt och àt och àt. Och drack. Jag hòll pà att spy... Emil hade lagat riskràm vilket var smarrens och àt oss svenskar hade de àkt till IKEA och kòpt pepparkakor och glògg och bilar. Italienare kan vara sà generòsa och gulliga alltsà. Middagen bestod typ av 3 fòrràtter, 2 pastagrejer, 3 kòttràtter och 2 eller 3 efterràtter. Gick nog upp ett antal kilon den natten.Vi va uppe till 8 och bara pratade vilket var en vàldigt lugn nyàr men nog min bàsta pà 3 àr.  Trist att visiten var sà kort fòr 10:30 ringde Patri och sa att jag behòvde skynda mej in till Rom fòr vi skulle hem till Puglia! Sà dà var det bara att ròra pà baken. Vi kòrde hela dagen och in pà natten och précis nàr Diego annoncerar: nu àr vi inne I Puglia igen! Sa bòrjar det snòa, mys!!! Kàndes kul att komma "hem". Jag fòredrar verkligen det :)

Ja, jul dà, sen àr jag klar. Det var som sagt ivàg till Spanien det bar. Vi borde I en liten semester-ort som heter Salou utan fòr Barcelona. Vi kom fram den 24, allting var stàngt fòrutom ett McDonalds sà dà skulle vi àta dàr. Allt jag kunde tànka var att : oj, vad skulle mamma saga om hon visste att jag àt Pà donken pà julafton? Men sen hittade vi en kinarestaurang sà det blev dàr istàllet :p mycket bàttre! Pà juldagen var vi pà morgonen och joggade pà stranden och sen fàr hela familjen spratt och bestàmmer oss fòr att ta ett litet dopp. Sà vi strippar ner till underklàder allihop och kastar oss ut I det iskalla havet! Alla tittade pà oss som galningar  men det var kul, fòrutom att jag fick òroninflamation (var fòrklyd oxà, kanske egentligen inte den smartaste grejen att gòra)menmen. Vi gjorde massa roliga saker varje dag. Nu har jag sett Mountserrat, MontBlanc, Klostret i Poblet, Port Aventura, Terragona, Salou och Barcelona. I Barcelona sàg jag la Sagrada Familia igen, och ocksà Akvariet och Las Ramblas och centrum... Det àr verkligen en cool stad dàr det jàmnt verkar hànda nàgot. Sprang over halva centrum fòr att komma till HM, vilket jag làngtade galet efter, men till min besvikelse kòpte jag ingeting... Var nog fòr det bàsta. En sjuk grej àr att jag hela dagen I Barca, tànkte att nu màste jag àndà se nàgra svenska turister! Sà heeela dagen gick jag omkring och inbillade mej: ah! Jag hòr svenska! Men nej, det var tyska... eller skit va lik han var den dàr snubben i skolan! Men nej klart det inte var han... sen sent pà kvàllen pà vàg till restaurangen gà jag forbid ett fik och fàr en skymt av en kvinna som jag tycker ser ut som Marie Backlund, min mattelàrare som jag hade i en mànad i sjuan. Men nej Helen, skàrp dej och ge upp! Men bara fòr att vara helt sàker gick jag tillbaka fòr att titta, och det var HON! Helt stòrt... Och hon kànde igen mej oxà och vi pratade lite. Sà jag blev vàldigt nòjd. Men vilket òde att jag skulle fà tràffa henne, det var verkligen ett under.  :)


Làtsas-jul-afton hàr hemma var super-mys. Present òppningen var kul fòr med presenterna till min familj var jag verkligen nòjd. Sophie bodde hàr oxà over nàgra dagar sà hon va me. Hahaha nàr Guiseppe òppnade min present làg vi typ pà golvet av skratt. Han àr en helvild-macho-italienare pà 8 bast, sa jag tyckte en kul present skulle va en hel pàse fylld med diverse smàllare och sànt. Han satt pà knàna pà golvet och rev upp paketet, nàr han sàg vad det var, kastade han bak huvudet, lyfte armarna i luften och gav ifràn sej ett jàtte hògt MOHAHAHHAHAHAHHAH, AARGGGHH! Sen gav han sej direkt ut pà gatan och bòrjade smàlla i en kvart. Dà kom han inskyndande helt nervòs och sa att grannarna ringt polisen. Haha. Av mina vàrdfòràldrar fick jag en fin klocka jag hade sett me dem som jag tyckte va fin vilket var jàtte gulligt. Men òverraskningen var ett gammalt bysantinsktmynt, fràn Puglia som Diego kòpt fòr en kort tid sedan och visat mej. Den hade han tagit och ingraverat i ett halsband och gett mej. Skit coolt! Men helt olagligt :p om man hitter antika grejer hàr àr man skyldig att ge in dem till staten, men jag litar pà att ni inte làmnar in mej. Den kòpte han av en snubbe han làrde kànna pà en ocksà lite halft olaglig antik-marknad som vi var pà, hur mycke fina grejer som helst. Den hàr marknaden àr ganska liten och alltid pà olika stàllen och inge fasta datum vilket jag tycker àr ganska kul.


Ja, nu har jag skrivit làngt. Word gòr mej ocksà galen fòr den àndrar massa av orden jag skriver sà om det àr lite konstig stavning sà àr det inte mitt fel. Jag hard et super hàr och àlskar verkligen Salento och mitt liv, samtidigt som jag bòrjar tycka att mitt liv hemma i Sverige àr jàtte coolt :p Det som inte àr sà kul hàr àr att man som utbytesstudent àr helt mobbad... menmen. En sak jag tycker om hàr och som jag àndrats pà sjàlv, och som jag redan i Sverige inte tyckte om. Det àr hur snobbiga och òverlàgsna svenskar àr, inte i rikhetsfaktor utan till sàttet. Om man gàr pà en fest eller tràffar nàgon ny i Sverige kànns det jàmnt som att det àr nàgon "jag àr mycket coolare àn dej" snobberi. Hàr àr jag helt ointresserad av vilken stil folk har pà klàder eller hur de ser ut. Visst jag och Sophie driver ràtt mycket me italienarna och att de àr ganska mobbade ibland, men jag kànner mej nàstan aldrig òverlàgsen nàgon hàr. :p haha kanske fòr att jag sjàlv àr ganska mobbad. Det dàr me italienska killar har ju verkligen inte varit sant, kanske blir mer pà sommarn. Visst alla stirrar fortfarande pà mej fòr att jag àr blond och konstig J men inget mer àn sà. Huhu det skulle va nice me en pojkvànn... nu àr jag pà vàg att haka upp mej pà Ernie bara fòr att det inte finns nàgon annan vilket àr jobbigt. Varfòr màste han vara sà snygg?


Un bacio, e a presto!  


Juste! TACKTACKTACK! Tack fòr alla fina julklappar och brev! Ni vet inte hur glada de gjorde mej! Mitt paket àr pà màllinjen pà att bli ivàg skickat! Jag skàms verkligen fòr att det àr sà sent... sorry, jag antar att det kommer komma fram typ till allahjàrtansdag... men jag tanker pà er iaf <3 <3


RSS 2.0