Uhu yeah yeah

bring it down...

okej haha.

igar va jag hela dagen i Otranto vid baten, myspys!! laste och levde de mysiga livet helt enkelt, solade lite men de blaste ganska mycke sa jag bangade ett dopp. pa kvallen akte vi for att se en jatte fin kyrka som Diego och patrizia gifte sej i och som nog har den finaste baroock altaret i hela varlden. jatte haftig historia bakom kyrkan men jag ska inte traka ut er, bara saga att det ar lite larvigt me alla mirakelhistorier om helgon som alla faktiskt tror pa seriost... ja vagar typ inte driva me det.  sen akte vi hem, med oss var massa vanner till familjen. det var sa sent sa vi gick ut och akade i byn, mums! plus bonus me sot bartender hahah. diskuterade me min nya italienska larare som paminner valdigt mycket om Otto, pratar bra engelska for att vara italiensk oxa :p kom hem typ halv ett och fick damp pa myggorna nar jag forskote somna, har tusen bett huhu men de var en jatte kul dag!!

idag i skolan va skit kul, imorrn ska jag aka till Lecce me Ramona, Ciara, Serena och Alessandro for att krubba och sa vidare. om en timme ska jag borja laga en svensk middag at min familj haha, det blir halldins lax och sock&kanel kaka till efterratt! hoppas det blir smarrens. har ocksa lovat att laga svensk mat at mina vanner i klassen nagon dag. imorrn ar oxa ridlektion nr3, nu ska ja bli proffs! kan ni tanka er mej i snygga ridklader pa en gammal gard i solnedgangen ute pa landet i italien. snart ar jag halt redo for att dromprinsen kommer ridande, kanske nar jag forsokt mej pa att galoppera. sen!! da blir det Arrivideci! medans jag rider ivag till hans slott.... mmm...

heheh aa fett synd ocksa!! patrizia fick veta att jag har korkort och blev eld och lagor, varfor? joo for att dom har tre bilar, en som tillhor "La Nonna" men hon kan inte kora langre. det ar en liten mini vit bubbla som bara star dar och vantar pa mej huhu den ar sa sott! men jag far ju inte kora har... vagar inte riskera bli hemskickad heller... ska fota den snart sa ni ser va jag gar miste om.

jaja hoppas ni har de bra mina nara och kara!! saknar er MYCKET! men forsoker att inte gora det for de kanns lite sloseri, ett ar ar jju inte sa lange egentligen! eller hur?

Baccii bacciii!!

All Alone

huhu hu...

Lordag: skolan, whatever. pa kvallen skulle jag folja me Serena pa fest hos nagra tvillingar som fyllt 18, dom va me pa pizzerian, Angelo och Elisa. hon sa att de skulle komma 300 pers men jag hade lite svart for att tro pa de. stressade for att gora iordning mej for jag hade vart och handlat me patrii... sa jag visste typ inte hur jag sag ut. kommer dit, helt okej. men sen blir de bara samre och samre. va inte redo for att traffa massa ungdomar nar jag inte bara har problem me att vara utatt och social utan me att kommunicera overhuvudtaget. alltsa blev jag bara mer och mer spand och nervos. kan sammanfatta me att jag satt vid ett bord hela kvallen och knappt sa ett knyst, typ tittade pa nar alla andra dansade, hmm. jag log iaf. ar ganska arg pa mej sjalv for de hade varit hur kul som helst om ja bara sparkat mej sjalv i roven och dansat me alla andra men jag var helt paralyserad och visste att aven om jag forskote dansa skulle det inte lyckas... hahah. Serena nr 2 fra nmin klass va dar och fraga hela tiden om jag ville dansa, och en kille fran pizzerian som ar ganska gulig, men jag sa bara senare senare till bada huhu. jag ar sa feg men de ar faktiskt inte helt latt me massa manniskor man inte kanner och man inte kan prata me nan... akte hem kvart over tolv efter en och en halv timmes lidande, skulle vara hemma 12:30, vanligtvis kulle jag tycka det va hemskt men nu va de bara skont...

Fett Coolt

Salve salve alla som inte slutat lasa min blogg :p hahah har fatt klagomal pa langden, lovade ju att inte jiddra sa ja ska forsoka halla mej till saken!

jag gillade att ta en dag itaget och eftersom de fortfarande hander ganska mycke har sa gor jag de!

I fredags skulle jag ga ut me mitt lilla gang i klassen men Alessandro fick feber sa de blev uppskjutet, menmen..
skolan, ingen komentar.
efter skolan min andra ridlektion, wiiiiii jatte kul. dock frustrerande att jag inte ar en naturbegavning som kan allt pa en gang... va pa jatte daligt humor for jag sov, sa vackte Licia mej for vi skulle aka, hatar att bli vackt... sen fick jag genomlida en kvarts bolande av Guiseppe for att han inte fick folja me och titta pa och massa jidder, humf.. iaf... Diego och Lusia kom vid slutet och tittade pa lite. sen nar vi skulle aka hem sa va ja me om en helt absurd situation. vi cyklade saklart medans de akte bil, vi hade akt kanske tva hundra meter nar vi stannar allihop vid en bil parkerad mitt ute pa ett falt brevid vagen (ar ju ute pa landsbygden) de ar 4 dudes vid bilen, typ 25bast, och en har en falk som sitter fast i hans arm. ocksa sa hade han en vaska full me sma doda palsdjur, Lollo, du hade inte gillat de. hahah dom diggade iaf jaktfalkar och Diego va saklart intresserad. sen oppnade de bagageluckan hahah och forst undrar jag va fan ar de dar??? sen inser jag att i en liten ring sitter tre falkar me ryggarna mot varandra me sma mossor pa. sma gulliga ladermossor som haller dem lugna eftersom de inte ser nat, me sma fjaderplymar pa hahah. inte det forsta jag skulle gissa va i luckan pa en nissan....

sen akte jag me hela familjen minus Patriii till Lecce for en Lecce-by-night upplevelse! WOW! cool stad eller? mmhmm sag tre av dom vackraste baroock kyrkorna i mitt liv, brukar inte va ett fan men dom hade lyckats me att gora det super vackert. ocksa en riktig gammal gladiator-teater, precis som dom ser ut i alla filmer! och en gammal romersk komedi teater, ocksa precis som vi sett i kulturhistoria bockerna! fett coolt, under Lecce staden liksom ar en gammal romersk stad, imbaaa!!!! kakade pa donken men uppvagde det genom att ga till varsta flotta delikatess affarn och kopa mummsig glass!! mmmm.. sen rakade vi ga in i domkyrkan precis lagom for att hora de sista 45min av en konsert me en asgrym kor... man fick gashud hela tiden, sa vackert. tankte pa gabbsans gamla konserter, de va tider de ;)! sen gick vi for bi festen som Patrii ordnat at richest bachelor in town, Vittorio... hahah jatte flott, kande mej lite mal place (?) hade fortfarande SV-t-shirten jag ridit i menmen. blev bjuden pa champange och introducerad for massa folk, fick en gratis vaska som faktiskt ar jatte fin och ahde jatte kul. dock super trott sa det var skont att aka hem, hela familjen intrangd i Diegos lilla bil. jaa de va de, puss pa er!

Resten

Men inte pesten, hahah hoppas ni inte glomt min daliga humor.

Nu har jag val typ kommit in i vardagen, skolan rullar pa men snart ska jag byta schema. jag far valja helt sjalv vad jag vill lasa, sa matten och biologin ryker ju direkt, plus att jag tanker hoppa ner nagra steg med franska och tyska eftersom jag ligger sa langt efter. tyvarr funtar jag pa att dissa konst ocksa vilket gor mej valdigt ledsen, men lararen ar hemsk. hon tror att jag inte fattar ett skit sa hon pratar massa skit om mej till klassen och sager att hon inte vill ha mej i sin klass for att jag inte kan italienska an... usch, alla hatar henne. jag sa det till patrizia och hon blev jatte arg och har pratat me vice rektorn och jagat henne hela veckan for att skalla ut henne, dock tror jag inte hon kommer tycka mer om mej for det och lektionerna ar lite annorlunda har, jag kan inte direkt halla mej till mitt arbete och ignorera henne. imorgon ska jag ga ut me mina narmaste vanner i klassen, dom ja sa forut, och nasta vecka ska vi kanske ga ut hela klassen. pizzeria igen, wii! ocksa min andra ridlektion, ska bli kul! annars rullar de pa... luisa fyllde ar igar sa jag kopte en liten present som hon blev glad for. har lanat nagra engelska bocker som jag streck laser. hmm ja.
en sak som ar valdigt sant om italienare ar hur dom kor. hahah det ar ett skamt, okej det finns streck pa vagen, men det ar ingen som bryr sej :p och istallet for att sakta ner sa andvander man bara tutan, ganska effektivt. igar va det kul nar jag skulle ta taget hem fran skolan ocksa, sa blev det upplopp, tagen ar alltid overfulla eftersom de anvander for fa vagnar sa for att protestera sa borjade massa killar sla sonder rutorna pa taget, vi kom ungefar 20m sen var det tvunget att stanna. fick skjuts hem me serena thank god, men wala! nasta dag sa fanns det manga fler vagnar och vi kunde sitta, harligt system dom har har va? har inget plugg overhuvudtaget (foutom italienskan)  och jag njuter ganska mycket av det. hoppas ni har det bast dar hemma, jag saknar er hela tiden, och fast det kanske later som att allt ar helt perfekt, och jag borde verkligen inte klaga for jag har det bra, sa ar det en massa sma saker man aldrig kommer ifran. irriterad pa syskonen som brakar nonstop, trott pa all italienska osv, mitt humor ar som en bergochdalbana. en sekund ar jag helt deppig, sen hander nagonting kul och jag glommer allt. forsoker skapa nanslags konakt me mina afs buddies men an sa lange ar det svart, ja traffa sophie i 1min efter skolan fore jag maste skynda ivag me serens till taget. men de kanske ar battre att bara ha italienska vanner, jag vet inte? jaja nu ska jag lasa lite, det har va mycke fran mej pa en gang, kommer antagligen inte ha sa mycke att skriva om lite langre fram. onskar att ni kunde se mej dar jag sitter i bibloteket och utsikten utanfor. har inte tagit nagra bilder an men jag ska borja! 

Ci vedimoani :p <3<3 

Fresh Week

Lunedi:mandag

tillbaka i skolan, jippie! gasnka trakigt att sitta i typ sex timmar pa samma stol och inte forsta ett skit. dock har jag borjat hanga me nagra jatte skona i min klass, serena nr 2, ciara, alessandro och ramona. dom upptackte min svensk-italienska ordbok och blev ganska upphetsade. sa de blev ganska mycke svenska den dagen. pa rasten chillade vi och kopte dricka i automaterna, finns cafe, cholkad och allt annat som kan pigga upp en. ja... och sen nar jag kom hem sa var det dags for forsta ridleketionen! skit skit kul!!!! men ganska svart och ja, det var traningsvark dagen efter fast det bara var en timme och jag bara korde "trott" nagra ganger. min larare ar fran england vilket ar jatte skont men hon har bott har i 18ar och typo glomt massa grejer pa engelska :p kommer sakert bli varsta hastnorden sa kommer jag byta namn pa bloggen till MyItalianPony eller nat, ni far garna forsoka stoppa mej ;) vi cyklar dit och hem vilket ar kul och det ar sa skont att kanna att man ror lite pa sej :p jag ar inte paranoid, jag kommer bli tjock, inte ens mins gener klarar de har. till frukost ater jag alltd nutella, undantagen har varit korv, tarta och cocopops. och dom har vit-nutella, mmmm pa kakor, yummie.. en valdigt kul mandag faktiskt. brukar hata dem av princip efter helgen liksom men den har var helt okej :D 

V.I.P.

juste, det ar jag.

vaknade och at en vanlig nutella frukost pa baten, sen var de full fart. diego var ute pa en fiskartavling hela dagen sa vi akte till patrizias chefs hus (hon har tva jobb). det var inte litet. ute pa landet en hel herrgard typ. Vi badade i poolen, lag och solade, at mumsig lunch och tog det lugnt. dom hade en jatte sot hund och nio katter. brande mej lite men det var borta nasta dag. jaa det var inte sa handelse rikt men skont. sen akte vi till en nyoppnad car wash, som hade ett event som patrizia hade organiserat. det fanns en hoppborg och gungor och lite stand me crepes och en dj som skrek ut skit dalig tekno som latt typ : come together, stay forever, come together hey hey... men han spela oxa miss fatti fatti vilket gjorde mej glad :D vi fick grattis crepes me nutella sjalvklart, plus hur manga poletter till carwashen vi ville. italienare ar konstiga, istallet for en maskin som betalar de for att tvatta sin egen bil :S hmm... men det var kul, sag en as ball porche (hur fan stavas de?). traffade Igor, patrizias stenrika vann som har en grej for kvinnor, men patrizia sa I will break your balls till honom hahah iaf... kande mej fett vip den dagen, det var kul. sen ham till huset igen och mysig familje middag, diego hade tyvarr inte fangat en enda fisk :) sa var det!

Il Mar e bella

(?) tror inte att rubriken har ratt stavning nanstans men ni bryr er val inte sa mycke? :p

Lordag: vaknade och var valdigt trott eftersom jag bara sovit 6 timmar. akte till skolan och hade alla de trakiga anmena vilket inte var sa hypat, men min nya klass ar bast! dom ar skit gulliga. dirket nar vi kom hem ville jag ga och lagga mej men dom skulle vi aka till Otranto och baten. Otranto at en ganska turistig stad pa sommarn som ligger vid havet och dar min familj bor under sommarn pa deras nya bat. den ar BALL :D motte mina forvantningar om man sager sa. forsokte sova men blev vackt av guiseppe som ville att jag skulle komma och se hans show. sa jag slappade mej till en annan gigantisk bat och traffade nagra vanner till familjen. ojojoj jag skulle vilja skicka foton! vilka karaktarer, riktiga gamla sjoman, stora gubbar som ser ut som nallebjornar, och en kvinna som ar stor vacker och lugn ocg servera alla fika. riktigt romantiskt. sa spela alla gitarr och tamborin och kastanjetter och de som inte hade nat klappade och spelade med skedar och kaffe koppar. sjong gamla latar pa italienska och massa serenader, myspys. de kunde ocksa typ 500 satt att gora en palstek pa, typ kastade ihop en i luften, plus massa andra balla knopar. naturligtvis hade tva stycken soner som var jatte snygga som jag borde traffa men som jag forstar det var dom lite for gamla :p synd hahah efter de sa sov jag nagra timmar. nar jag vakna gick jag upp till batklubbens terass som vetter ut mot havet och spelade kort me mina syskon och en av deras vanner. sen lekte vi oxa burken, kull mm, fler och fler bran droppa in och var me, kan tanka mej att det ar ett paradis att leva dar pa sommarn. vattnet ar helt turkost och genomskinligt och det blaser bara varmt.
pa kvallen gick vi till en restaurang och at jatte god mat, lite laskigt nar Licia satte i halsen och inte kunde andas ett tag. alla tre syskon somnade pa bordet sa vi korde hem dem till baten, sen akte jag me diego och tva av hans fiskarpolare upp till slottet for att checka ut staden lite. wow, ganska mysigt, man gar in i borgen sa ar det en stad dar inne. butiker langs sma grander och massa cafeer dar folk sitter och ater och dricker. vi tog en liten titt pa katedralen men den var stangd. sen kopte vi glass och en mojito mmm. gick upp hogst pa borgen och tittade ut over staden och havet, pa dagen kan man se anda till Albanien. sen akte vi hem och sov!

slut pa del tva, ciao!

La Dolce Vita

ciao tutti, nu ar de nastan en vecka sen jag skrev men de ar faktiskt inte mitt fel, hade skrivit typ ett tva sidor langt inlagg men nar jag skulle spara sa forsvann allt... fick ett mindre nervsammanbrott. tankte att jag inte tar samma risk och istallet skriver massa sma inlagg om varje dag sa far ni lasa det ni orkar. tankte borja me fredagkvall dar jag slutade sist...

sa! pizza kvall me serena och hennes gang. var som sagt inte sa taggad pa dagen men efter en tupplur och en tur till Lecce me Diego for att fixa min telefon var jag god-to-go. serena och hennens pojkvann kom forbi och hamtade mej kl nio me hans jatte sota bil som kallas for en pandacotti. sen akte vi till Castringano, byn som ligger narmast min, typ en km emellan, iaf... dar akte vi forst till restaurangen vi skulle ata pa men bara en kille a dar sa da hoppa vi in i hans bil och jag larde mej italian-stile hr de gar till nar man ska ata me sina kompisar. det gar till sa att man aker runt till allas hus och plingar pa och letar efter alla men inte hittar nan, till slut efter en timme sa akte vi tillbaka till stallet och hittade ganska manga, men da va restaurangen sa klart full sa vi akte till en annan. lagom till att alla hade bestallt droppade de sista in, forutom en kille som alltid ar minst tva timmar sen. vi va 12 pers, jatte trevliga allesammans de va jatte kul :D ingen kunde sa bra engelska men serena oversatte bra. kakade pizza me pomesfrites pa, mm mm mm varfor har ingen i sverige kommit pa det? superduper gott, dock en pinsam grej. jag vet att mitt bordsskick inte ar perfekt, hahah men alla har fragar hela tiden om jag behover hjalp me att skara maten! kanner mej som en stor bebis haha. fanns en eller tre jatte sota killar, men alla i italien ar typ upptagna. whatever. en annan spec grej dom ater, pomesfrites me nutella och florsocker pa, hahah inte de nyttigaste. middan var klar typ 11, da akte nagra hem och vi andra till en bar dar deras kompis christian jobba, spela kort i en 45 min och akte hem lagom till 12. jaa de va de... gallande att jag tyckte de va jobbit me att patrizia kanske tvingat mej pa dem sa var det fel. serena e jatte snall och fraga om jag va uttrakad hela tiden eller om ja gillade dom och sen nar jag va hemma fick jag ett sms dar de stod att hon hoppas vi skulle vi bra vanner blablabla. forsta utekvallen ganska lyckad for min del, del ett av min vecka klar!
BIG BACIO!

Un lezione dell'a storia

Ciao tutti!

saknar er!
okej jag har haft en av dom haftigaste upplevelserna i mitt liv... min italienska papi, Diego, nallebjornen, ar fett cool. i forrgar sa va de bara vi hemma sa jag skulle plugga lite italienska, han kan knappt nan engelska, men vi kominucerar anda. sa fraga han om han fick visa mej en grej, sa gick vi upp till bibloteket, och dar har han typ en hel hylla full me antika bocker. jag dog.
    de finns fyra dokument intavlade pa vaggarna me, ett jatte gamalt testament pa gamal engelska, tva manuskript, och ett gamalt omslag till en bok med ett dekrè fran kung Frenandius Carlo dar han utser en "count". Och annu haftigare, Diego kande den sista attlingen av den kungen, fran huset Borbonne fran Napoli, det finns ocksa spanska Huset Borbonne. Ulraka Borbonne, som diego kande va 90 barre och hade inga barn men hon ar faster till kungen av spanien som ar fran huset Borbonne! ocksa sa fick jag halla i och bladdra i flera bocker fran typ 1400-talet! dom ar sa otroligt vackra!!! typ en lagbok, och tre volymer av poeten Pertlarka, som ar tidigare an tillochmed Dante! nara va tryckta men nagra va kalligrafi som hade tagit 20ar att skriva! kan bara saga att de va ratt coolt... sa hade vi en konversation via datorns oversattningsprogram och lyssnade pa musik skriven pa 1100-talet, en kvinna som var poet, arkitekt, musiker och nunna hade skrivit de men ja kommer inte ihag va hon hette... de va oxa ganska coolt, allt i latin. Diego kan typ allt om historia och kultor, hela tiden sager han namn at mej pa grico och latin. es2b, om ni laser de har maste ni saga de till Peter!! ni andra, kanske inte forstar min upphetsning men jag tycker det ar helt sjukt kul :D
    igar morse skulle jag aka tag till skolan forsta gangen, vilket va valdigt laskigt och ja kande mej ensam, men da tankte jag bara pa bockerna sa blev de automatiskt claras nya uttryck : fuck it. vilket va skont :p men ja satt me Licia sa de va okej sen. i skolan va de ganska trakigt, hade 2h franska och 2h italienska och 1h filosofi, fattade niente... (vet inte va hon ja sitter brevid heter, kanns lite pinsamt att fraga nu oxa :p) pa rasten va ja me sophie, och da sa hon att de va AFS mote den kvallen vilket ja inte visste sa jag blev jatte glad. min kara mamma kom forbi och presentera mej for Serena, en tjej som bor i samma by som mej sa jag skulle aka hem me henne pa taget. hon va fett trevlig, vi satt pa piazan (? torget) och vantade pa taget, me hennes vanner och sohpie, sa fraga hon om jag ville folja me ut nan kvall, JA! men den kvallen va de ju asf mote sa de gick inte. nar jag kom hem slockna jag och sov i flera timmar, sen akte jag och Diego till Lecce dar motet va och jag fick traffa alla i min grupp! de var sa sjukt skont, gar inte att beskriva, vi prata massa och ska forsoka traffas snart. sen akte vi till Patrizias andra jobb som ar i Lecce, hon ar typ en event manegment typ (som du linda!!!) sen akte vi till Karl den stores slott!! den va jatte vacker och grandioso! de ar dar hennes nuvarande event ska hallas ikvall, sa hon har varit valdigt busy, men de ar varsta galan med rod matta och massa fotografer och VIP folk :p i ett slott... 
    idag akte ja bil till skolan me mami och serena, vi ska ga ut ikvall me hennes vanner och kaka pizza. de ska bli jatte kul men just nu ar jag verkligen inte pa humor. de ar kul att jag far folja me men jag hoppas att de inte ar for att hon kanner sig tvungen. de ar en sida hos mej som jag borjar forsta lite mer. jag klarar verkligen inte av att tvinga mej pa manniskor, jag vill att hon ska vilja ha med mej for att hon tycker om mej... suck. idag var ganska jobbigt men kul i skolan. forst hade jag 2h eng vilket va jatte skont, jag fick beratta lite for klassen om skolan i Sverige och sa, och sen precis nar matten borjade som kommer min larare och sager att jag ska ga till rektorn for att prata om mitt schema. da far jag veta att jag hammnat i fel klass, jag ska inte ga internationell heller utan lingistico, vilket ar samma forutom att dom laser tyska istallet for spanska. man kan ju undra varfor eftersom jag last spanska men inte tyska. men dom sa att jag skulle prova den klassen i nagra dagar och sen far jag valja klass. kom till nya klassen som ligger i den stora byggnaden, inte den jag varit i forut. mindre klass med fler killar och tack och lov hade dom engelska nar jag kom. skit rolig larare haha och gilla att prata valdigt mycket, fraga mej saker och sa fort jag borjade svara sa avbrot hon mej med ett . yeeeeeees, blablabla. sen va de rast, gick ut me en trevlig tjej pa garden men saknade att prata me Sophie, de ger mej lite energi och far mej att bli glad. sen hade vi tyska, men imellan lektionerna sa samlades alla runt mej i en ring och pratade och fragade mej massa saker. dom va mer oseriosa och avspanda an forra klassen men vet inte om jag tycker mer om dom. :s jobbigt att valja... efter skolan akte jag hem me serena men jag va pa helt depigt humor... tror jag ska sova nara timmar nu, har just smittigt undan att aka och se pa nar Licia rider, hon ar valdigt envis... tydligen har jag ingen lektion idag. onska mej lycka till ikvall! hoppas de gar bra... blaaaa... ar ganska stolt over mej sjalv, har gjort lite grejer jag inte trodde jag kunde, tillexempel atit musslor, de va helt okej. kopt en italienskt simkort men far den inte att funka huhu... de ar kul hur chockade vissa ser ut nar dom aker forbi i en bil, jag ar typ ett huvud langre en dom flesta tjejerna har. plus att jag kanner mej som nannyn i sound of music nar jag gar omkring i byd med ett gang barn som haller mej i handen. byn ar sa himla vacker, alla husen ar otroliga, min skola me... 
     nej, nu ska ja sova. saknar er galet.
 juste, tack for alla komentarer, ni anar inte hur glad jag blir att hora fran er. snalla fortsatt ;) smack! 

Catzo!

WIHI alltsa! har hander de mycket. Min forsta dag i skolan idag, de va jatte kul. Alla i min klass ar jatte snalla! haha de borjade lite sadar, kom sist in i klassrummet och da var alla platser upptagna forutom sjalv langst bak, sag lite mobbad ut. men jag kande mej anda ganska sjalvsaker :p sa fort jag log mot nan fick jag varsta smilet tillbaka. skolan borjan varje dag klockan atta och slutar kl ett, man har bara en rast som ar en kvart lang. men idag slutade vi tolv. efter rasten sa flyttade en tjej som jag prata ganska mycke me och satt bredvid mej, fett gulligt. pa rasten traffa jag Sophie, min franska vann sa vi chilla lite. ALLA roker, inte som i Sverige, ALLA. Jag gar tydligen inte classical me latin a grekiska, utan internationell. Dar laser vi engelska, franska, spanska, italienska, matte, historia, filosofi och gympa. sa jag ar jatte nojd! hade ta timmar franska idag, a de ar inte bara franska, utan fransk konst, historia mm. skit kul! forstod inte sa mycke nar lararna bara malde pa, men anda nagra ord har och dar... lararna ar oxa jatte trevliga :D
     min vardmamma ar sa galet skon!! hon jobbar som gympa larare i min skola och tar verkligen hand om mej. efter skolan sa akte vi till en annan skola for att traffa hennes basta vann, en man som ar rektor dar, sen prata vi me massa andra me. bland annat vise rektorn, dar har hon smitt planer for att para ihop mej me hans son, Chirstian, 20 barre som tydligen ar "very very beutiful" :D han ska komma forbi nan dag och ta mej till en bar. inte nog me de, hon ska oxa fixa en modell-kille fran hennes agency, mihihih. fett kul :p hon ar saaaa generos och omhandertagande, jag tycker verkligen om henne, i borjan paminde hon mej lite om din mamma linda ;)
    Igar foljde jag me mina syskon till Licias ridlektion, vi cyklade ut pa den italienska landsbyggden till ett jatte vackert stall med restaurang, och tittade pa hennes lektion. hon ar jatte duktig! de var en jatte vacker solnedgang och stamningsfull plats. pa fredag ska jag ta min forsta ridlektion!!! wiiii skit taggad!
    lite andra roliga saker jag lart mig. Jultomten var en morkhyad turk och hans grav ar i Bari, staden dar Tiziano bor, och jag ska aka och se den! kommer inte ihag allt jag tank saga, bara en liten bit av mitt liv har, just nu kanns allting verkligen bra. Jag ar oxa duktig och forskoer inte tanka pa Sverige och jamnfora allt, later hemskt men det ar lattare for mej, forskoer bara leva i nuet! hoppas ni har det bast, jag saknar verkligen er mina vanner!!
Beccio/ helen

Hej da Sverige!

Sitter har i Corigilano D'Otranto omgiven av mina kara syskon som inte lamnar mej ifred en sekund. Dom e jatte sota men de ar anda lite pafrestande. Kan bara saga att de har kommer bli ett laaang inlagg for man har ju hunnit me en del.

Sista dagarna i Sverige va softa. crusiade runt i bilen me alla vilket va galet kul, pa torsdagen va jag och mamma i stan vilket va valdigt mysigt. Vi soppade ganska mycket, tack sa mycke! sen pa kvallen kom mina kara vanner och fikade lite. fick typ en angestattack pa dagen. har ju inte varit ett dugg nervos forens da. Gick upp halv fem for att aka till Arlanda, fett sorgligt att saga hejda till familjen. HAHA nat kul, ja forutspar en romans mellan inkan a jakob (den andra svensken som akte) sa fort ja halsat pa honom, inkan ba : vem e de?? a sen nar ja prata me Jakob sa fraga han om henne, typ : har hon ocksa akt? Blev lite fornarmad, trodde han hon var aldre an mej? haha ber om ursakt till bada om ni laser de har. jakob ar fett sychsst, planet gick bra tills vi kom till Oslo och blev lite lost, de va bara en halvtimme mellan planen sa nar vi antligen hittade till gaten sa sa jakob pa skamt : snart kommer dom ba: jakob och helen, var ar ni? och just da blev vi utropade over hela flygplatsen. sa de blev till att springa. pa planet var ocksa norska gruppen fran AFS, men de markte inte jag forns vi kom fram, sov typ hela vagen.

     nar vi kom till flygplatsen i Rom stod en fett sott italienare a vantade pa oss, bra start eller? vi kom forst, me norbaggarna, sen anlande de fran Brasilien, mm mm kommer inte ihag alla olika. satte oss pa en buss och akte till hotellet dar vi skulle bo. de var nagon slags katolsktcentrum men ganska frascht. de blev ganska jobbigt nar vi kom dit. jag hatar nar alla ar yber sociala a maste havda sig hela tiden. sa ja a min norska roomate solveig la oss och sov i tre timmar. man fick inte mycke mat pa de dar stallet alltsa. och ja ska inte traka ut er me att beratta om alla manniskor ja traffa, for de gjorde man verkligen. fran hela varlden! de e saa coolt. ja och jakob holl ihop ganska mycke, a sa hangde man ganska ofta me norskarna, men ocksa amerikanare, belgienare :p mm... forsta dagen va inget schema utan bara prata prata prata med alla. nasta dag har vi "orientation" vi blev indelade i grupper dar vi va me islanningarna, serbien, danmark och belgium. assa shit!! islanska tjejer ar nog dom mest blasta pa hela jorden, men de va ganska bra underhallning haha, ja skojjar inte en fragade seriost : va? ska italiens president komma ikvall? suck... yes! fick ocksa den sota italienaren som min gruppledare, score! de va MYCKE snack hela dagen, de va ungefar allt vi gjrode, forutom nagra lekar. lite battre mat an gardagen men anda under forvantningar liksom. HELT SJUKT! ja prata jatte mycke me en amerikansk tjej, Michelle som skulle till Lecce som mej, och tror ni inte att hon ar fran Baltimore, och tror ni inte att hon bor jatte nara min gamla skola och kanner massa av mina sma klasskamrater fran kindergarden, bla Chip, min forsta karlek :D haha men han har blivit varsta svinet tydligen, och Ben a massa andra... va ar oddsen liksom? de va jatte kul. sa prata ja ocksa men en ganska sot norsk kille som heter Emil men han skulle till norditalien. pa sondagen va alla jatte nervosa for vi skulle alla traffa vara familjer. min grupp skulle aka kl 12 vilket va skont, nagra akte 6 pa morgonen. da borjade helvetet. jag skulle INTE ha tagit en vaska utan hjul. min vaska vagde 28kilo, sen hade jag en ryggsack som vagde minst 15kilo plus en till handvaska. fran bussen till taget va inte kul, kan bara sga att de va varre an hultsfred, da kanske ni forstar. da hade ja ocksa fatt en matpase och ett stort kuvet att bara pa. borjade nastan grata men ja holl mej, pa taget fick vi sa klart inte plats me vaskorna nan stans sa den hammna tills sist under stolen. jag satt me gruppen som skulle till Lecce, vi var 7 st. Alskar min grupp! de ar jag, Ida fran Norge, Amanda a Michelle fran USA, Sophie fran Frankrike, Tamila fran Phillipinerna och Teerwut fran Thialand. Alla e jatte roliga, kunde inte hamnat i en battre grupp. vi hade jatte kul pa taget, prata a lyssna pa musik a sa. resan tor typ 8 timmar sa man va inte saaa frasch nar man skulle traffa familjen. de va massa andra AFS grupper pa taget men vi skulle till slutstationen vilket va ganska kul. vi fick se massa vardfamiljer pa stationerna me blommor och skyltar sa man blev ganska taggad.  ja ska ga i samma skola som Sophie, hon ar jatte cool, fran Lille i France, hon pratar sa gulligt : yeezz, theez is my muzzer and me, nar hon visa photon. ja bor inte i samma by som nan annan men de ar nara. nar vi kom till stationen sa va alla jatte trotta a jatte nervosa, men ja fick en liten chock for min familj va inte dar :p dom va sena haha. sa ja va lite lost men dom kom efter en minut. de va sa sjukt att traffa dem, inte alls som pa fotona. sa ett snabbt hejda tillalla och akte ivag me min familj. huset ar jatte stort men lite roligt inrett, inte sa modernt om man sger sa, mitt rum ar jatte fint, typ massa babysaker overallt men stort och med egen ingang. va sa himla trott a borta sa vi at middag a sen gick ja a la mej. jatte god lasange. idag gick ja upp vid nio a duscha, sen har ja hangt me min syskon hela dagen. de har varit ganska pafrestande dels for att vi inte kan prata sa bra a sa ar jag verkligen inte barnvaktstypen, ja ar inte sa hypad pa att leka me bran liksom. men dom alskar mej :D haller mej i handen hela tiden a slass om de, typ flaktar mej me a sa hahah kommer a pussar mej a sa vidare. vilket ja ar jatte glad over. foraldrarna ar oxa jatte bra a snalla. men nu vill ja borja skolan, behover lite frihet liksom. ar ganska stressad for guiseppe star brevid mej a sager : finished? hela tiden sa ja maste ga snart. har bara skrivt en brakdel av allt som hant men de kommer inte ga att skriva mer an sa har tror ja. hoppas ni har de bra, nu ska vi ga en tur pa stan, som imorse, den ar jatte vacker! sorry om ja ar jatte osammanhangade och forvirrande men ja e stressad :D saknar er allesammans!!!!
                      Arriverderla!!  


WOHO

Yes! Måste bara skryta lite och säga att jag idag har tagit KÖRKORT!! Wiiiiii jag är så glad! Fick motorstop två gånger men hon ja körde me va jätte gullig. Kunde inte somna igår å vakna kl 8 imorse för att jag va så nervös... kom en timme tidigt och förstörde mina nerver i väntrummet. Blev inte heller uppiggad av tjejen som kom in helt blöt från regnet å helt deprimerad säger : jag kugga... Thank God!

Till Alla Mina Vänner

Hej! Här är min blogg. Egentligen skulle den heta "Smack that", men nån idiot måste hört mej säga det och har snott mitt namn. Jaja, inget jidder funkar också, och jag ska verkligen försöka inte jiddra. Genom att tillexempel inte skriva dikter eller om mode eller nåt annat som jag suger på :) 

Italien på fredag. Börjar bli lite nervös... Har inte börjat packa eller nånting egentligen. Hoppas ni kommer gilla att läsa det här, ska försöka ge er en liten blick av mitt år som utbytesstudent. Kommer sakna Sverige galet mycke. Hoppas jag inte blir förvandlad till en töntig italienare som säger ciao hela tiden eller nåt. Hoppas också att jag inte går upp 10 kilo i vikt som en annan som vart där. Hoppas att jag klarar av hela grejen och inte åker hem efter en månad. Och så hoppas jag på att uppleva en annan kultur, lära mej ett nytt språk mm, osv...


Har inte så mycke att säga nu, fem dagar kvar, sen blir de nog action! Respect till Elin å Linda som redan har åkt iväg och verkar klara sej utmärkt! Saknar er mina små vännner. Också till min storasyster Clara i Grekland, fett imbaaa!


Over and out 


RSS 2.0