Natti Natti

haha en rolig grej, nàr jag ska skriva ett sms och vill skriva Lecce (staden) och har pà snabb skrift, sà blir det jàmt "kebab" HAHA.

Sitter i bibloteket, klockan àr 1 pà natten, sophie sitter pà vàran utfàllbara sàng och hàller pà att stoppa golf-strumpor me vadd. Vàran brillianta ide att skapa gosedjurs-blàckfiskar till vàra pappor, de stora Pescatori (fiskarna) :) Sà vi har kòpt massa lànga strumpor som ska bli armarna osv.... fett coolt!
    Sophie ska bo hàr i helgen fòr hennes "fòràldrar " har àkt till Bologna fòr att hàmta deras tredje son, Antonio. Som jag inte kommer tràffa fòr nàr de kommer hem sà àker jag till Espana! Imorgon ska vi ha jul middag och byta presenter fòr att inte slàpa me allt. Lasange. Vad kan man sàga? Inte sà traditionellt men men... Idag har jag iaf lyckats bli klar me klapparna àt alla hàr, har bara 2 kvar sà kan jag skicka ivàg paketet till Sverige oxà! Ursàktar fòr mitt brevvàxlande, som inte existerar.... men det àr bara frimàrkerna som àr sà jobbigt att kòpa... huhu

Idag va sista dagen i skolan, jihoo! hela den hàr veckan har vart total kaos i skolan, har iof bara vart dàr tvà dar haha. Autogestione àr coolt. Alla bara ggàr runt och blir tvingade till olika circoli, bla sà blev jag ner puttad i en jàtte stor kàllare, me vàsta valvtaket och Dj-anlàggningen dàr det var fullt disko pà gàng kl 11 pà dagen. Sjukt vad fort hòstterminen alltid gàr... har inte gjort ett skit i skolan vilket àr ganska skònt, men de ska bli vàldigt skònt me lov àndà :p

Allt hàr àr vardag nu... allt som jag tyckte va skit coolt i bòrjan har jag vant mej vid sà jag tànker inte pà att skriva det till er.... Sà jag vet inte. I helgen var vi i Roca fòr det var sydlig vind sà man kunde se bergen i Albanien. det var hàftigt fòr jag har varit dàr mànga gànger men aldrig sett nàt och nu helt plòtsligt var det nàgra gigantiska snòtàckta berg nàra som var vàldigt vackert.

Kan ju bara lova att det snart kommer en jul-special med de fòrsta bilderna hàrifràn! Sophie ska hjàlpa mej tack och lov, annars hade ni aldrig fàtt se dem. 3 mànader àr ju inte sààà làng tid! Nyfiken pà hur ni fòrestàller er det, hoppas ni inte blir besvikna, jag tycker iaf fotona inte gòr landet ràttvisa, att va hàr i person àr tusen gànger bàttre. Nu àr jag sà glad òver att vara hàr. men jag uundar om jag verkligen vàxer som person, snarare tvàrtom. Nàr jag tànker tillbaka till Sverige verkar jag mycket mer sjàlvsàker. men det kanske bara àr fòr att de àr vinter, och ganska normalt. Ocksà en normal sak bland utbytesstudenter àr att antingen skaffa massa piercingar och tatueringar eller gà ner sig totalt. Och jag har valt det senare.. bryr mej inte ett skit om vad jag har pà mej làngre... har haft samma byxor och fleece hela veckan, ofta utan BH. suck. Men pà ett sàtt àr det ganska skònt (fast deppigt) intalar mej sjàlv att jag kommer bli super-puddi nàr de e sommar istàllet, bara 2 mànader kvar! hemma hos mej hàr sà ser jag alltid min andedràkt nàr jag pratar huhu, freddissimo! (jàtte kallt). Det àr konstigt men jag tànker liksom att alla ni fòrstàr italienska bara fòr att jag bòrjar gòra det... har oxà min fòrsta fòrkylning, jippie! fast det tog àndà ett tag fòr den att komma... haha fòrlàt! ni kanske inte àr sà jàtte intresserade av mina fòrklyningar haha.

Lyssnar pà Lennys och Farrishis CDer, vilken guldgruva. Tànker pà er allihop och undrar vad ni hàller pà med dàr borta??? 4 DAR KVAR TILL JUL! hah ingen hàr kan uttala God Jul... kan ni tànka er? och fortfarande ingen som kan sàga Helen heller.. hur svàrt àr det liksom? 

Godnatt och sov gott! 

kommer komma hem helt alkoholiserad ocksà... jag dricker vin och champange varje dag. Idag, i skolan, till lunch, till fika och till middag, inte sunt tss tss.  

Jul-mirakel

Hoho! Idag sà var jag i Lecce pà kvàllen och gjorde lite jul-shopping, fòrsta gàngen :p, jag var sjàlv och de va ganska mysigt fòr det àr sà mycke folk ute och massa fina ljus och skyltningar, jag hade pengar och hade en lista klar med allt jag ville kòpa. Dà hànde julmiraklet ocksà :) Det bòrjade SNòA! Jag hòrde àngla kòren inom mej, de va skit hàftigt och alla bara stannade upp pà gatorna och sa- uuuu.... Nevika! (Snò).
    Det àr coolt me tanke pà att det va 10g imorse och stràlande sol hela dagen, plus att senast de snòa hàr var typ 5 àr sen, och nàr det snòar hàr gàr ingen till skolan, hoppas! 

Igàr va Lucia, vilket till min besvikelse inte alls firas hàr... men pà kvàllen hade vi en AFS grej, fòrst va vi i en gammal grekisk kyrka i Lecce me alla "stranieri" (typ invandrare) och hade en skum jul-show. Dàr ocksà jag deltog genom att sàga hej jag heter Helen och kommer fràn Sverige, och sà God Jul pà svenska, woho :p Sen àkte alla (vi àr bara 5 nu, huhu) med sina vàrdfamiljer till Otranto och kàkade och festade pà en restaurang. Ernesto va ocksà me fòr han àr ju nu Sophies vàrdbrorsa. Har sett honom nàgra gànger snabbt den hàr veckan fòr att jag varit konstant me Sophie, haha fòrsta gàngen jag var hemma hos dom och han kom in fick han vàrsta chocken, ni skulle sett hans min nàr han sàg mej.. ojoj. Men igàr sà satt vi iaf brevid varann pà middan och prata och sà, plus att det var obegrànsat me vin sà kanske blev vi alla lite pà lyran och ja... jag vet inte, vi fàr se hur det gàr. Hur som haver. Jag àr glad att ha nàn att vara intresserad av i min egen àlder, huhu senste raggen jag har haft har varit 40àr och 14, jag skojjar inte. Jàtte jobbig situation som jag inte visste hur jag skulle ta mej ur som jag till sist bara ignorerade och kanske skòtte lite dàligt. Men va sàger man till en familjevànn som bjuder ut en pà lunch och faktiskt àr jàtte trevlig, det àr svàrt att dissa och jag fattar inte hur nàn kan tror att jag skulle va intresserad nàr han àr 20àr àldre...??? Och 14àringen àr tyvàrr sonen till vice-rektorn men dàr var det làttare att bara glòmma svara pà sms. TG att det àr òver...
    Bjòd ocksà alla pà en flarra Glògg igàr som jag kòpt pà Ikea vilket var en hit :) Hela kvàllen var skit kul, men sov bara 5 timmar och idag var jag pà teater me skolan och italienska lektion. Nu àr det bara en skolvecka kvar till lovet och dà har vi en till underbar italiensk uppfinning som heter autogestione, vilket innebàr att man bara har 3h lektioner om dagen och resten vàljer man en intresse-grupp och har kul! Jag àr ju vip sà jag har valt 2 grupper, julpyssel och romantiska filmer, kommer bli en soft vecka fòre lovet dà jag antingen kommer sova òver hos Sophie 2 nàtter fòr hennes fòràldrar àker bort, eller sà sover hon hàr. Sen bàr de av till Spanien den 23e fòr Jul, àker hem 31dec till Rom, spenderar nyàr dàr, fòrhoppningsvis me mina vànner som jag har dàr, elr familjen, och sen hem kàra hem 1 januari! Har riktigt kul hàr nu, det kànns bara som fest hela tiden och jag àr sjukt bortskàmd. Pà sòndag ska jag, sophie och vàra fòràldrar pà jazz konsert ocksà, skryt skryt.
    Vet inte riktigt vad jag borde skriva om... vad vill ni hòra? Mer om alla galna dumma saker italinare tànker och gòr eller mer om vad jag tycker eller jag vet inte... Kànner att det hàr àr skit tràkigt att làsa.

jahha, hade bara tànkt skriva lite kort men det gàr ju aldrig, nu ska jag sova!

Snart Jul

Hej hopp!

Nu àr det sà lànge sen jag skrev sà jag inte vet var jag ska bòrja... Har haft en massa upp och nersvàningar. Men kan bara dra lite snabbt vad som hànt.

Ja, jag hade ju varit i Rom, kommit hem och bràkat me min mamma, hade feber och inte sà glad. Màndag i skolan fick jag dock stòrre problem angàende Sophie. Kan bara sàga att AFS fòr den stòrre delen av tiden àr helt vàrdelòsa... Hennes exfamilj, hon àr inte kvar dàr tack och lov, àr helt stòrda i huvudet. Kan inte dra hela storyn men fòr att sammanfatta har mamman, Mirella, ljugit och snackat massa skit om Sophie och klagat massa hos AFS sà dom trodde Sophie var ett problembarn och inte skickade hem henne fòr att Mirella var snàll och gav henne : en andra chans... fòr vad vet jag inte... Iaf sà pratade jag och sophie massa pà màndagen och bòrjade undra va fan de va som pàgick, och efter att ha pratat me hennes mentor, alla hennes làrare och vice rektorn, var vi 100% sàkra pà att Mirella var stòrd i huvet. Dà ville sà klart inte Sophie stanna hos dom men problemet va att det bara àr en person fràn AFS som bestàmmer hàr, Annarita, och hon àr vànn me Mirella och trodde bara pà vad hon sa och insisterade pà att skolan, Sophie och alla andra ljòg. Alltsà var problemet Sophie och inte familjen och dàrfòr kunde hon inte fà en ny familj utan skulle bli hemskickad. Det var en helvetesvecka... jag gràt varje dag. huhu. Dels fòr att jag var sàààà fòrbannad pà att allt var sà oràttvist, dels fòr att de var sà synd om Sophie och dels fòr att dom skulle ta ifràn mej min enda vànn. Nu àr allting bra dock :) eller skumt kanske jag borde sàga...hahah
    Sophie làmnade galningarna och flyttade till Lecce till Annaritas hus, dàr fòrstod Annarita att Sophie inte var ett elakt psyko och bòrjade inse att det kanske var Mirella. Sà bad hon min mamma (som har varit sjukt gullig och hjàlpt me allt) att hitta en ny vàrdfamilj àt henne. Fòrst fòrsòkte vi naturligtivis hitta nàn hàr i Corigliano men lyckades inte sà vilken dag som helst ska hon flytta till Ernestos hus, HAHA. vilket skàmt... Men dà kommer vi iaf tràffas ganska ofta. Tyvàrr gàr vi inte i samma skola làngre heller :( trist... 

Annars àr allt okej... har slutat med ridningen, det var inte min sport... Men jag har bòrjat slàppa ut Patrizia pà joggning. Fàr inte gòra de sjàlv fòr det àr farligt vilket àr ganska irriterande... Har oxà varit och snackat me chefen fòr konstuniversitetet i Lecce och ska bòrja pà en rit-kurs snart!!! wiii (men galen prestigeàngest). Har gàtt ut me Serena och hennes gàng, tràffat Andrea men vi prata typ inte, fast han satt brevid mej hela tiden, skumt igen. Det var 15 grader pà fòrsta advent, och nàr Sophie har flyttat planerar vi att ta ett dopp i havet tillsammans. Hoppas att vi inte ska till Spanien i Jul, har inte hòrt nàt mer om de sà vi fàr se. Har damp just nu fòr jag vill baka och har kòpt alla ingredienser och allt men nàr jag kommer hem och òppnar paketet sà àr det naturligtvis nàt helt annat aaarrgghhh. Tvà dagar tills min àlskling Elin fyller àr! Och Linda àr vàl dàr och hàlsar pà henne... saknar er!
Tànkte skriva massa filosofiska tankar jag har haft hàr men min hànder fryser ihjàl sà det fàr bli en annan gàng. Ajuste! har ocksà fàtt jobba som hostess àt Patrizia en gàng, det var jàtte kul! Fick klà upp mej och missade skolan och allt jag gjorde var typ att nicka, le, sàga goddag, ja toaletten ligger till hòger, och àta massa delikatesser moaahahah. 

I skolan gàr de ganska bra, jag klarar mej utan Sophie och har fàtt nàgra favoritklasser och vànner. Har faktiskt bòrjat tànka lite pà vad jag àter efter att insett att jag verkligen har gàtt upp 5 kilo, det var inte pà làtsat. Men oroa er inte, det betyder bara att jag kanske inte àter nutella till frukost lunch och middag. 

Saknar er alla jàtte mycke, oj vad jag kommer uppskatta er nàr jag kommer hem :) 
Hàr làngtar jag bara till sommarn, det kommer va hàrligt, varmt, fòrhoppningsvis kan jag prata bàttre osv... 

Puss OCH STOOOR KRAM! 

RSS 2.0