Hemlàngtan, viktòkning och sjàlvstàndighet

Bouna Sera a tutti, comè siete?

Jag màr bra, fòr tillfàllet :) Har haft vàldans fullt upp pà senaste tiden men de àr ju bara skoj!

Fòrra veckan var jag fòrst pà klassresa till Genua och Sardinien. De var jàtte kul, dock sjukt mycket resande och lite làskigt att vara helt sjàlv me klassen. Roligast va att tràffa min kàra kusin Emma och prata svenska. Tror att jag bara slutade fòr att hàmta andan under 5 timmar. Hade tillochmed ont i munnen efter... Besòkte akvariet som àr gigantiskt och massa Garibaldi-grejer (snubben som enade italien). Pà det hela vàldigt kul. Coolt att se skillnaden pà norra à sòdra italien oxà, det màrks! 
  
Direkt nàr jag kom hem till Lecce pà torsmorgon bar det av till Taranto, Crispiano. Dàr jag var en dag sen till AFS-làgret. Super kul att tràffa alla och skònt att veta att det finns massa andra som àr me om samma saker som jag sjàlv, plus att jag inser vilken sjuk tur jag haft me familjen. De va ganska mànga som va olyckliga och ville byta och sà. Det var mest massa snack och tràkiga drama òvningar, plus 3 besòk till nàgra bondgàrdar i omràdet. Pà ett fick vi se hur hònsen bor som producerar àgg, jag vill aldrig se det igen! fyyy va àckligt. òppnade en stor dòr till typ en lada, som àr full av hyllor liksom, helt fullproppat me hòns som inte kan ròra sig fòr det finns sà mànga- och oljudet, och stanken... usch. stackarna.
sen en tomat-bondgàrd som var lite trevligare, mums! vi fick smaka, suuuper gott. maten pà làgret var helt suverànt. àt 5 olika tàrtor, 3 olika juice och kaffe till frukost (jag smakade allt :D) tre ràtters lunch och middag, hotellet var 4stjàrnigt sà rummen var frààààscha. Efter 2 dagar kànde jag mej dock helt ensam trots att jag var omgiven av massa mànniskor... Ville bara komma hem till min familj.

Nàr jag kom hem vàntade min kàra familj pà mej, ett varmt vàlkomande fòr att varit borta en vecka :) òverraskning me en ny TV pà mitt rum och en t-shirt fràn Diego som vart i Triste pà en bàt-regatta. Det var super mysigt me middag men efter slocknade jag dirket!  Dagen efter àker hela familjen till en annan liten stad och besòkte St. katarina kyrkan, wow det var nice. Sitter ihop me ett kloster oxà och har ett lite museeum fullt me reliker som jag inte vàgar sàga hògt att jag tvekar pà att det dàr verkligen àr st.katarinas riktiga finger :p Sen lyssnade vi pà màssan. àkte dirket till en annan stad dàr vi fòrst drack lite champange pà ett cafe :p hahah kl va typ 1. sen àt vi lunch me famlijen Renna pà en mini-festival, bara nord-italiensk mat. Sen àkte jag me Ernesto och jaaaa vi kanske e lite pà G eller nàt... vi fàr se :) 

Sen en helt vanlig vecka i skolan.. inget plugg, gick ut me sophie och lyxade oss som vanligt. Ridit 2 grr och haft major framsteg. Assà fyyy làra sej rida àr 5 gànger jobbigare àn att làra sej kòra. Det àr som att fà motor-stop jàmt och att ratten inte funkar fòr den jàvla hàsten gàr ju aldrig dit jag vill! Idag badade jag vid bàten! vàdret har vànt igen, idag va de 24 C wiiii skit kul! Sen lyckades jag fòr fòrsta gàngen uppnà lite sjàlvstàndighet och tog mej sjàlv till Lecce fòr lite shopping. det var inte helt làtt ska ja sàga er och ja àr vàldigt stolt! Nu ska jag ivàg pà den heliga gris festivalen :D jiiihooooooooo! fòrhoppningsvis kommer ernesto sà kan vi kàka lite porko tillsammans! annars har jag haft nyttighetslòfte, hògst choklad 3ggr om dagen. men insàg idag att det inte kommer funka och att jag màste skàrpa mej eftr att ha sett fotona fràn nàr jag badade i bikini och inte kan ha stl S làngre nàr jag provade klàder. Sà jag har bòrjat banta! 

Ciao!

Juste har ocksà haft seriòs hemlàngtan och varit jàtte tròtt. Men det kommer och gàr, sà fàr man stà ut me de ett tag.  

che boi!?

Tjenis!

roligaste lunchen hàromdagen. kommer hem och guiseppe (8 àr) sàger: ahhh idag har jag kysst min flickvànn me tungan fòr fòrsta gàngen.... helt nòjd :D alla blir helt chockade à ba va?? e de sant? tyckte du om de? och guiseppe nickar och sàger JA! sen fràgar Patrizia hur de gick till och nu minstànker vi att vad som egentligen hànde var att stackars Alessandra blev slickad pà kinden. och sà var de inte sà god pasta sà alla barnen vàgra àta och typ sitter och làtsas spyr - uuuààh. sà kommer patrizia in och sàger nàt precis nàr Luisa hàller pà làtsas spy, och hon blir sà fòrvànad att hon sàtter i halsen och spyr pà riktigt òver hela golvet, hahah de va skit kul...  

kòttbullarna blev ganska misslyckade, iaf brunsàsen... sàg mer ut som vitt lim :( men ernesto var vàldigt trevlig :p de blev vin och gitarr och sàng som vanligt. dagen efter var jag me sophie i Maglie och softade, satt typ mest pa ett cafe/bar och kàkade och pratade tjejsnack och tittade pà killmodeller i grattiskataloger hon tagit i butikerna :D

Igàr gick jag ut me sophie, ernesto och hans kompis jean-luca pà vàran favorit bar suite 77 i maglie. killarna bjuder som alltid och sen àkte vi till ernestos sommarhus som ligger mittemot havet och chilla. huset àr i en spòkstad, alla bor bara dàr pà sommarn sà vi var helt ensama. kom hem vid 3 men jag skulle àndà inte gà i skolan idag sà... igàr va ja me om min fòrsta shopporo oxà. en mycket bra uppfinning som innebàr att alla elever strejkar och inte gàr till skolan, vet dock inte va vi strekja mot :p tyvàrr sà var min klass typ den enda som inte strejkade fòr vi hade tvà h engelska prov, suck.

det àr sjukt hur likt allt hàr àr i sverige, eller liksom vissa saker. typ i min klass sà hànger jag me tre tjejer och en kille, men dom kan ju inte ersàtta er lollo, maja, elli och kalle. 3 syskon hàr, 3 hemma. nàr ja àker me partizia i hennes minibuss och bàda sjunger me musiken kànns de som en konstig parallellvàrld till nàr jag gòr de me mammi hemma... nu ska ja iaf ivàg och rida! det har regnat konstant i i vecka hàr sà ja har inte kunnat pà ett tag, det ska bli kul! ikvàll ska ja kanske ut me ernesto igen :p har dock hittat en jàttebra video butik sà jag àr jàtte glad!! kommer bli film hàr me!

hej hopp!

Bedjo mio!

Mer àn en vecka har gàtt sà jag vill bara varna alla att det kommer bli làngt. Det àr sà skònt fòr mej att skriva om allt som hànt, sà jag fàr lite perspektiv pà det hela. Och det àr vàldigt vàldigt frivilligt att làsa ;)

Fòrra veckan var jàtte kul! det blev ingen fika me Tamilla, istàllet fòljde jag med Patrizia till hennes "jobb". Fòrst àkte vi till hennes vànn Antonios kontor, han àr fotograf. Sà gick vi till en bar och blev bjudna pà kaffe. Bestàmde ocksa att jag ska fà fòlja me honom pà jobbet ibland och làra mej lite om fotografering! Sen àkte vi till en fest dàr alla rektorer i provinsen var och àt lite snittar, delikattesser och drack champange, mums! Sen akte vi till hennes kompis som fixar belysning och ljud pà alla stora konserter mm och gick till en till bar och fick kola och kakor och en liten mobilsmycke i present osv. fett soft jobb! 
    Pà tisdagen red jag, onsdag spelade tennis me Roberta, jàtte trevlig tjej, torsdag red jag igen och fredag efter skolan fòljde jag me Serena, Ramona och Ciara hem till dem och kàka lunch, me ciaras pojkvànn. Inte liten lunch heller: lasange, potatis, 2 sorters kyckling, bròd, tàrta me nutella, mozarella sallad och sen gick vi till en bar och drack kaffe :D Kom hem till 7 och fick en jatte trevlig òverraskning att mitt paket kommit! Tack mamma! 
   
    Pà lòrdag skippade jag skolan fòr att fòlja me Diego, Guiseppe och grabbarna ut och fiska tonfisk! Det var fett coolt! Skònaste bàten jag nàgonsin varit pà. Vi fick 7 fiskar, jag drog upp en!! Det var sà vackert nàr vi skulle aka hem, det var helt vit himmel som reflekterades pà havet som ocksà blev helt vitt och stilla. Solen gick ner och var ocksà helt vit, hela vàrlden var vit, sàg ut typ som "himmeln" i alla filmer. Pà kvàllen skulle jag egentligen pà ett konstevegemang me fòràldrarna men de va sà sent sà vi skippa de fòr middag pà bàten me vànner. En annan Guiseppe lagade ur god tonfisk rostbiff me sesamfròn som jag àt och gilla trots att jag hatar tonfisk. Och sen blev de naturligtvis massa sòtt till efterràtt.
    Sov pà bàten och chillade hela sòndag. Besòkte Otrantos katedral och slott me Diego, jàtte hàftigt. Sàg 2 snygga surfare och àt ànnu mer. Nàr vi hòll pà stàda ur bàten sà sàg Licia en blàckfisk under bryggan vid vàran bàt. Jag trodde vi skulle beundra den lite, den var vàldigt fin men nej nej, diego springer ivàg efter en treudd och lyckas spetsa den! huhu! Den var inte helt liten heller... Sà kommer den sprattlande ur vattnet och va gòr han? jo fòr att dòda den sà tar han fast huvudet/kroppen och biter allt va han kan medans alla 8 armar suger sig fast i honom och nàstan àter upp hans glasògon. vilket var ganska kul men jag var helt chockad och ràdd :p den dog iaf till sist och pà kvàllen àt vi den till middag :D

     I màndags var jag och shoppade me Sophie i Malige i spòregnet, gick till ett cafe for att chilla och sà. Igàr fòljde jag me Patrizia till hennes kontor och sen lite shopping i Lecce och sen till Maglie dàr jag och Sophie àt middag pà vàran nya favorit restaurang! Skit cool! Nàr parizia skulle skjutsa dit mej aàte vi fòrbi den och hon sa helt i fòrbigàende: ah och hàr àr en gaybar haha. Men det var de inte tror vi, sà nàgra par och de ànda 2 killarna som kom tillsammans utan tjejer stod i baren och glodde pà oss hela tiden sà jag tvekar pà att de var homosexuella. àt super god pizza och tog en mojito efter mmm... Sophie àr vàldigt rolig, haha hon drack absolut vodka till pizzan. inte fòr att bli full utan fòr att hon verkligen tycker om det. Idag ska jag laga svenska kòttbullar àt min familj och àt familjen som var hàr fòrra gàngen  me, men nu kommer ocksà Ernesto, 19 barre som jag tror de vill fixa ihop mej me. de àr 91:ans brorsa, sà om jag gifter mej me honom och du elin me Michele blir vi familj! perfa!

    Pà lòrdag àker jag till Genua me klassen! jippie! dàr ska vi pà en cruise till Sicillien och tillbaka och nàr jag kommer hem àr det direkt till AFS làgret i Taranto, sà jag kommer vara borta en vecka, men det ska bli jàtte kul.
    har ganska fullt upp hàr, ridning, tennis, fotografering, italienska leketioner ska kanske bòrja en konstkurs i Lecce och kanske (hoppas!) ta dykarcertifikat i Otranto! Det àr galet skònt att inte ha nàgra làxor eller plugga nàt, jag njuter... Oj va làngt det blev, fòrlàt! Det àr àndà bara en liten del av allt jag gòr hàr. Ska fixa bilder snart, men som ni vet àr jag ju inte sà snabb.

Ha det bàst allihop, jag saknar er!!!

Hej Hopp!

Tjena tjena!

Har ar allt bra och rullar pa som "vanligt"... En relativt kort uppdatering pa vad jag har for mej har borta skulle val borja me nar jag lagade svensk middag haha. skulle bli lax me dill men dom har tydligen inte dill italien sa det blev nagot helt annat. Ocksa sa kom deras familjevanner med sin son for att ata. Pappan ar helt galen och jatte rolig. och elin jag har hittat din italienskadrom-man! Michele ar helt perfa for dej! 91:a, rakad, precis kommen fran gymet och valdigt trevlig. Om du kommer hit blir de defenetivt match-making. Det var en mysigkvall, de har me gitarr och spelade och sjong tills jag somnade pa bordet. Tror att alla vuxna drack ganska mycket sa de sjong bara hogre och hogre. bland annat Sole mio och massa amerikanska sanger som dom improviserade texterna till ;) 
    Dagen efter akte jag me mina klassisar till Mellepasso och krubba pizza, de va oxa jatte mysigt. Alessandro korde oss i sin jatte fina alfa romeo, i 200km i timmen. det var skit kul!!! men oroa er inte mami och papi, han hade full kontroll. 
   Sen forsokte jag baka en morotstarta men fick lite damp for dom har inte msk och tsk har heller... sa jag experimentera villket slutade hyfsat okej men for mycke bikarbonat sa man fick en obehaglig eftersmak i munnen... Pa fredagen var vi pa resa me skolan till Leuka, staden som ligger langst ner i italiens klack och dar de 2 haven mots, det finns en punkt dar man faktiskt kan se var de mots men jag missa den :( vi var i ett museeum och sag en modern skulptur utstalning, sen akte vi till en annan stad, jatte gammal och sag massa grejer fran romarriket, fett coolt, inklusivet 2 skelett och en gamal krypta. Pa eftermiddagen tog diego mej till ett stalle dar de producerar vin och kollade runt lite, kopte 7 flarror hem.
     pa lordag dissade alla vi Lazzari-barn skolan och foljde me Patri till hennes event och hjalpte till me buffen. Sen akte vi barn me diego till Nardo, dar hans vann Giovanni Zuccero ager en ur-gammal gigantisk bondgard. Vi akte forst till vinfalten och fick prova skara ner vinddruvoklasar. sen akte vi till "garden" eller slottet. Dar vi jag se massa djur, bla en speciell ras kossor som ar jatte gammal. dom hade ocksa en privat kyrka och en tradgard som i The secret garden. fast me massa skulpturer pa grekiska gudar istallet, och palmer och kaktusar, men de var super fint. Pa eftermiddagen akte jag ock Parti for att shoppa i Maglie! forsta gangen i en butik pa 3 veckor... kopte ett par jeans och en cool jacka, allting kosta 25e i den butiken sa de va soft, men ja fruktar att nar jag kommer tillbaka till sverige kommer jag bara ha fjortisklader... sen kopte vi en present till Sophie som fyllde ar i fredags och hamtade upp henne. Sen gick vi ut me Michele och hans kompis i Corigliano och at pizza (dom bjod, vilket ar fett nice har, killarna betalar allt!) sa gick vi en svang i parken dar alla ar... mysigt, mm.
    I sondags akte jag me familjen laaaangt bort till en liten kyrka dar vi lyssnade pa massan och sedan hade picknik me alla familjer dar. alla familjer dar ar sadana som tar hand om fosterbarn, jatte trevliga. vi at MYCKET jatte gott och lekte lekar. en skit roliga stafett dar man ska satta sig pa en balong sa den spricker som jag ska lara alla i sv sen! Kyrkan var jatte cool, uthuggen under marken i berget. och sa gick vi och kollade pa en ateruppbyggd medeltidaby dar, alla bode typ i grottor utgravda i berget, de var haftigt... Pa kvallen akte jag pa konsert me Ida, Michelle, Sophie och nagra av deras vardsyskon. det var valdigt nice. Bandet ar ganska kant har, de var utomhus, grattis och massa folk. kakade lite crepes och dansade runt lite. Ett litet problem ar att min familj brakar lite me Sophies sa hennes vardsyrra halsade inte ens pa mej men jag brydde mej inte sa mycke :p  Nu ska jag kanske aka till Lecce och traffa Tamila, fran phillipinerna och fika elr nat om det gar for hennes familj. hoppas!
    

RSS 2.0